testimonials creative writing workshops

Creative Writing for English speakers in Brussels

Here are what some of the students had to say about the course:

“Lots of writing opportunities in and outside of class. Interactive class and interactive feedback.”

“I didn’t really have many expectations, so I was very pleased with how professional the course was.”

“I loved the whole learning process – from being taken from short paragraphs to a 2000-word short story at the end. I really appreciated the feedback, especially the fact that Colette took the time to send me feedback whenever I sent her my work.”

“Thank you for sharing your knowledge and feedback. It was a great learning process going from no experience to developing a short story in eight weeks.”

“This was my first creative writing course and it exceeded my expectations. It was very well structured and gave us the means to continue writing.”

“Colette gave excellent feedback and she amazed me with how she could focus on the details of everyone’s stories.”

Writers´ Retreat in Siddartha

"Thank you for the great retreat. Special thanks to Collette for making it all happen, no doubt putting in lots of behind-the-scenes work. My only regret from this weekend is not getting to hear more of your writing (although you really did have me scared when you admitted that the Grey Lady had yanked you from your bed. You're a good storyteller.) Thank you for finding a place that makes vegetarian food so easy to come by, too. Food is good. I like food."

Genevieve - particpant of the annual Writers´ Retreat in Siddartha.

Getuigenissen | In Nederlands (Dutch)

POLS: The Power Of Life Stories

In 2013 - 2014 heb ik, voor een Europees project, The Power of Life Stories, mijn eerste lessenreeksen creatief schrijven gegeven aan verschillende groepen in Genk:

  1. een groep buurtbewoners uit Zwartberg;
  2. een groep Turkse vrouwen van een vrouwenvereniging (die geen Nederlands spraken – we hebben gewerkt met de hulp van vertaalbuddy’s: zussen, schoonzussen en vriendinnen);
  3. een groep bezoekers van vzw De Sfeer in Genk, een erkende organisatie waar armen het woord nemen.

Ook in dit project hebben we intensief gewerkt met laaggeschoolde deelnemers uit verschillende Europese landen met storytelling. De deelnemers kwamen uit Ierland, Portugal, Turkije, Roemenië, Vlaanderen en Brussel.

Getuigenissen van enkele deelnemers:

Sahin: “Voor mij was de hoogtepunt de blije gezichten van de mensen, dat de leefgewoontes van alle landen ongeveer hetzelfde zijn, en vooral dat België veel belang hecht aan het onderwijs. De omgang van de verschillende etnische groepen met elkaar was bewondering vatbaar.”

Mustafa: “Het was leuk om iets te delen met mensen van andere landen. De verhalen leken zo gemeenschappelijk met die van ons. Het was een heel leerrijk ervaring en hoop dat het verder zal gaan.”

Hatice: “Ik zal deze week nooit vergeten. Ik ben echt gepakt door sommige levensverhalen, vooral het verhaal van Maria. Wij waren samen heel droevig geworden en hebben samen geweend. Dan heb ik begrepen dat mensen samen hun blijdschap en droefheid kunnen delen. De wereld is genoeg voor iedereen. Wij willen geen oorlog. Niemand moet verdriet hebben. Leve vriendschap, broederschap.”

Rafet: “Een mens is overal het hetzelfde overal ter wereld. Overal zijn er ups en down. Het plaats maakt niet uit, je kon duidelijk zien dat wat wij hetzelfde kunnen meemaken. Het zou toch leuk zijn als wij dezelfde taal konden spreken, dan konden we mekaar beter verstaan.”

Anita: “Ik vond het heel fijn om met andere culturen en bevolking te werken. En ook waren ze fijne vrienden en vriendinnen geworden. Ik heb op 5 dagen veel bijgeleerd van hun levens en ook van hun werk. Het is voor herhaling vatbaar. Dank je wel en tot ziens.”

Enkele beelden van het POLS project (klik op de foto om ze te vergroten):

Poëzie in de huiskamer

Een getuigenis en enkele sfeerbeelden van deze workshop:

Heel hartelijk bedankt voor je workshop. Het was een leuk aanpak van jou. Iedereen was verrast dat zij met drie gedichten naar huis gingen. En vooral ook ervan genoten 🙂 Mercikes, Colette!

Creatief Schrijven met Groep Intro vzw

Getuigenis van Lindsay Camps, organisator van de cursus:

"Colette's haar schrijfcursussen zijn geweldig!
Als hulpverlener ken ik Colette al jaren. Momenteel werk ik intensief met een groep kwetsbare mensen die ik moet klaarstomen voor de arbeidsmarkt. Ik twijfelde dan ook geen moment om haar te contacteren! Door de methodieken die Colette hanteert leert ze mensen hoe ze zichzelf een stukje terug kunnen vinden met de nodige ruimte om te ventileren. ze doet letterlijk en figuurlijk doosjes open bij mensen en sluit ze op het einde van de les zeer professioneel en sereen af. Haar cursus is vernieuwend omdat de combinatie praktijk - theorie mooi in balans is waardoor de interacties snel op gang komen en een meerwaarde zijn.
Als ik Colette's haar sessies moet samenvatten in drie woorden dan komen deze woorden in mezelf op : PASSIE (deze kan ze geweldig mooi doorgeven aan de groep) RUST ( Colette straalt een zalige rust uit waardoor de groep zich snel op hun gemak, vertrouwt voelt) HERBRONNEN ( Colette zet mensen aan tot nadenken wat maakt dat mensen terug gaan geloven in hun krachten).
Ik ga ze alvast vaker contacteren voor een schrijfcursus voor mijn groepen ;)"

Cité Helden

Video "Cité Helden":