auteur colette victor

Over Colette

Colette is een Zuid-Afrikaanse schrijfster die sinds 2001 in België woont. Zo lang ze zich kan herinneren, schrijft ze fictie in een vorm of een ander.

In 2013 werd zij genomineerd voor de Mslexia Children’s Novel Competition in de Verenigde Koningrijk. Dit boek, Head over heart, werd het jaar nadien uitgegeven door Chicken House (3 juli 2014).

Ook in 2013 werd haar volwassen roman, What to do with lobsters in a place like Klippiesfontein, eerste runner-up in de Dundee International Book Prize. Bij de prijsuitreiking in Dundee werd zij een uitgavecontract aangeboden door de hoofdredacteur van Cargo Press. De roman werd het jaar nadien uitgegeven (1 mei 2015).

Beide deze boeken werden naar het Duits vertaald. Colette wordt vertegenwoordigd door de literair agent Lauren Gardner van de Bell Lomax Moreton Agency.

Privé

Colette woont samen met haar twee dochters in Brussel. Voor meer dan tien jaar werkte zij als buurtopbouwwerker in de sociale woonwijken van twee oud mijngemeenten, Maasmechelen en Genk.

Momenteel is zij coördinator van een armoedebestrijdingsproject in secundaire scholen in Brussel en Vlaanderen.

In 2013 schreef Colette zich in voor de opleiding Docent Creatief Schrijven bij Creatief Schrijven vzw in Antwerpen. Ze organiseert vaak schrijfcursussen in het Engels alsook Nederlands doorhaan het land.

author writer Colette Victor