kansengroepen Limburg

Colette van Zuid-Afrika

In 2001 ben ik naar België geïmmigreerd met mijn Belgische man en kinderen uit Zuid-Afrika. Ik ben geen geboren en getogen Vlaming en heb zelf de weg van nieuwkomer naar oudkomer moeten aflopen- de taal leren, opnieuw een diploma behalen, zoeken naar werk… Zoals veel niet-Belgen ben ik tegen dezelfde misvattingen en vooroordelen aangelopen voor ik een vaste job vond als buurtwerkster in Maasmechelen in 2004.

Colette de buurtwerkster

In mijn tien jaar als buurtwerkster in kansarme wijken in de mijnstreek van Limburg, heb ik gewerkt met kinderen en jongeren, nieuwkomers, mensen die (nog) geen Nederlands spreken, langdurig werklozen, vereenzaamden, (hoog)bejaarden, laaggeschoolden, ex-gedetineerden en meer.

Colette de schrijfster

Jarenlang schreef ik ook fictie in alle vormen. Mijn eerste roman, Head over heart, (Chicken House), werd op 3 juli 2014 gepubliceerd. Mijn tweede boek What to do with lobsters in a place called Klippiesfoneten (Cargo Press) verschijnt in mei 2015. Ik heb geprobeerd om mijn liefde voor fictie en voor schrijven te vertalen naar een praktische toepassing door een tweejarige opleiding tot docente creatief schrijven te volgen bij Creatief Schrijven vzw in Antwerpen.

Colette de docente

Door mijn ervaring, talenten en opleiding te combineren, ben ik gekomen waar ik vandaag sta: docente creatief schrijven gespecialiseerd in werken met kansengroepen.

 
kansengroepen