schrijven met kinderen

Schrijven met kinderen

Ook kinderen is een doelgroep die dicht bij mijn hart ligt. Ik organiseer workshops en cursussen voor kinderen met een passie (of juist niet) voor het schrijven – in scholen, jeugdhuizen en bibliotheken.

Tijdens zo een workshop worden de kinderen/jongeren gestimuleerd om hun eigen ideeën, kennis en ervaringen te gebruiken in hun verhalen en teksten. Ik maak gebruik van spelletjes, prompts, schrijfoefeningen en feedback die vooral de liefde voor schrijven moet aanwakkeren.

Kinderen bloeien open bij het aanleren van creatief schrijven omdat ze de ruimte krijgen hun verbeelding en de magie van woordenkracht te ontdekken.

voorlezen

Workshops en trainingen: Van lezen wordt je sterk

Door mijn werkervaring met kinderen alsook met moedergroepen te combineren met mijn liefde voor boeken, organiseer ik workshops over het belang van voorlezen voor jonge kinderen. In 2012 heb ik een training gevolgd bij het Gezinsbond in kader van Het Jaar van het Voorlezen in 2013. Verschillende keren heb ik de workshop ‘Van lezen wordt je sterk’ aangeboden aan ouders en grootouders in bibliotheken, jeugdhuizen en scholen in Limburg.

Die ervaring en overtuiging draag ik nog altijd met me mee. Ik bied een eenmalige workshop aan voor ouders/grootouders over het belang van het voorlezen. Ik geef ook trainingen in voorleestechnieken aan groepjes jonge (allochtone) moeders of vrijwilligers.

Voorlezen is belangrijk omdat…

  • speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van een kind
  • leert jonge kinderen enorm veel aan
  • is heel goed voor de taalontwikkeling
  • leert kinderen nieuwe woorden
  • leert kinderen hoe een goede zin opgebouwd is
  • stimuleert kinderen om actief met taal aan de slag te gaan